Topscriptie heeft al ruim 6.000 studenten geholpen!
Laat ons je helpen bij je studie of het afstuderen. Ontdek wat we voor je kunnen doen.
Bel of WhatsApp een scriptiebegeleider
Een scriptie bestaat uit een aantal onderdelen. Het eerste onderdeel van je scriptie is een voorblad scriptie. Een voorblad scriptie moet er aantrekkelijk uit zien, zodat de lezers nieuwsgierig zijn om verder te lezen. Bij een voorblad scriptie maak je veel gebruik van bepaalde illustraties en kleuren. Zorg ervoor dat je illustraties gebruikt die uit zichzelf al spreken, zodat je niet veel tekst hoeft toe te voegen aan jouw voorblad. Een goede illustratie kan immers meer zeggen dan 1.000 woorden. Daarnaast raden wij je aan om goed na te denken over de kleuren die je gaat gebruiken. Zorg ervoor dat alle informatie op het voorblad van je scriptie relevant is, zodat je geen onnodige aandacht of tijd gaat verliezen bij het voorblad. Lees snel verder en ontdek meer tips over het creëren van een goed voorblad voor je scriptie.
Er zijn natuurlijk een aantal standardnormen voor je scriptie en dus ook voor het voorblad scriptie. Daarnaast worden er vaak aanvullende eisen gegeven vanuit de opleiding. Het is belangrijk om naast de standaardnormen ook aan de normen van school te voldoen. Je wilt ten slotte je scriptie op de juiste manier afronden, zodat je na het schrijven van je scriptie klaar bent met de opleiding en je diploma in ontvangst kunt nemen. Er zijn een aantal punten die vrijwel altijd terugkomen op het voorblad scriptie:
Allereerst de naam van het verslag; wat is het? Schrijf je een scriptie? Of is het een reflectieverslag? De lezer wil graag vooraf weten wat hij of zij gaat lezen.
Daarnaast is een pakkende titel ook erg belangrijk. Door middel van een pakkende titel kan jij de lezer prikkelen om verder te gaan lezen.
Onder de titel wordt vaak nog een ondertitel toegevoegd. Hierin kan je kort en bondig de titel toelichten om nog meer nieuwsgierigheid bij de lezer op te wekken.
Vervolgens noteer je de datum van publicatie. Dit is de datum van het opsturen naar je scriptiebegeleider. Dit is belangrijk voor je onderzoek. De tijden veranderen tegenwoordig namelijk razendsnel en je wilt geen onjuiste informatie vermelden in jouw scriptie.
De auteur van het document (jijzelf) wordt ook vermeld op het voorblad scriptie.
Daarnaast geef je meer informatie over jouw gegevens. Hierbij noteer je jouw studentnummer, opleiding en onderwijsinstelling.
Als laatste vermeld je de functie, titel, voorletters en achternaam van jouw begeleider en tweede examinator. Alle informatie voor het scriptie voorblad is nu compleet.
Een voorblad maken voor je scriptie is vrij eenvoudig. Maak je gebruik van Microsoft Word? Dan kan je nog gemakkelijker een voorblad scriptie maken. Microsoft Word geeft standaard een voorblad scriptie template, je moet enkel zelf nog de juiste gegevens invullen. Controleer goed of alle punten benoemd zijn in jouw voorblad scriptie. Het template is gemakkelijk te gebruiken, waardoor je geen onnodige tijd besteedt aan het voorblad van jouw scriptie. Je kunt het voorblad scriptie op Microsoft Word invoegen door naar het tabblad ‘invoegen’ te gaan en vervolgens op ‘voorblad’ te klikken. Bekijk alle beschikbare templates in Microsoft Word en kies een template wat jou aanspreekt.
Het kiezen van de juiste illustratie voor jouw voorblad scriptie kan een lastige opgave zijn. Het is belangrijk om hier niet te veel aandacht aan te besteden. Gedurende het schrijven van jouw scriptie kom jij ongetwijfeld een passende illustratie voor jouw voorblad scriptie tegen. Door de juiste illustratie te kiezen, creëer je een professioneel voorblad scriptie. De juiste illustratie zorgt voor de opmaak van jouw voorblad. Je kunt hiervoor gebruik maken van (gratis) stockfoto’s zoals bijvoorbeeld Pixabay. Deze foto’s hebben een hoge resolutie, waardoor ze professioneel ogen voor de lezer. Bij sommige onderwerpen kan het lastig zijn om een geschikte foto te kiezen. Je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van een tag cloud. Bij een tag cloud worden een aantal belangrijke begrippen verwerkt in een cloud en hieruit creëer je vervolgens een afbeelding.
Op deze pagina geven we je meer tips over de lay-out van je scriptie.
Hulp bij je scriptie?
We hopen dat al jouw vragen omtrent het voorblad scriptie zijn beantwoord. Kijk op onze website voor meer informatie omtrent jouw scriptie en onze scriptietips over andere onderdelen. Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen.
Laat ons je helpen bij je studie of het afstuderen. Ontdek wat we voor je kunnen doen.
Bel of WhatsApp een scriptiebegeleider
Bel of WhatsApp een scriptiebegeleider
An intake meeting is always completely non-binding, we are happy to give you more personal information and tailored advice, so that you have a good idea in advance of what we can do for you.