Topscriptie heeft al ruim 6.000 studenten geholpen!
Laat ons je helpen bij je studie of het afstuderen. Ontdek wat we voor je kunnen doen.
Bel of WhatsApp een scriptiebegeleider
Ben je vastgelopen met je scriptie rechten? Of wil je gewoon wat extra hulp om een hoger cijfer te halen of wil je sneller afstuderen? Dat kan met de scriptiehulp rechten van Topscriptie!
Bij het schrijven van een afstudeerverslag of scriptie rechten wordt er veel van je gevraagd. Het is de eerste keer in je studie dat je zo’n omvangrijk onderzoek moet uitvoeren en schrijven. Niet gek dus, dat er elk jaar weer veel studenten vastlopen met hun scriptie. De begeleiding vanuit de onderwijsinstelling is niet altijd even optimaal. Docenten hebben nu eenmaal niet de tijd om elke student intensief te begeleiden. Bij ons krijg je hulp van ervaren juridische scriptiebegeleiders (zie hieronder onze juridische scriptiebegeleiders: Sharona, Nienke en Joya) die je graag helpen om een echte Topscriptie rechten te schrijven!
Rechten is een van de populairste studierichtingen en wordt aangeboden door heel wat onderwijsinstellingen in Nederland. Topscriptie biedt voor zowel hbo-rechtenstudenten (waaronder hbo rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening, SJD) als wo-rechtenstudenten (bachelorscriptie rechten en masterscriptie rechten) begeleiding aan bij het schrijven van een scriptie of scriptiedossier.
Rechten is een veelzijdige en dynamisch studie. Er zijn veel verschillende studierichtingen en het vakgebied is constant aan verandering onderhevig. De juridische begeleiders van Topscriptie zijn ervaren juristen die van vele markten thuis zijn. We kunnen je dan ook vrijwel altijd aan een geschikte begeleider koppelen. Dus of je nu een scriptie schrijft over bestuursrecht, strafrecht, ondernemingsrecht, faillissementsrecht, Europees recht, arbeidsrecht, internationaal recht, gezondheidsrecht, financieel recht, staatsrecht, aansprakelijkheid- en verzekeringsrecht, huurrecht, jeugdrecht, fiscaal recht, belastingrecht, personen- en familierecht, algemeen contractenrecht, sportrecht, consumentenrecht, notarieel recht of bijvoorbeeld privaatrecht of een dossieronderzoek: bij ons kun je vrijwel altijd terecht voor begeleiding! We bieden scriptiebegeleiding aan op locatie (voor rechten is dit voornamelijk in Amsterdam, Rotterdam (Erasmus school of law), Tilburg, Breda, Den Bosch, Nijmegen, Den Haag en online).
Bij Topscriptie krijg je scriptiebegeleiding van A tot Z. Van het opzetten van een goede structuur en inhoudelijke begeleiding tot hulp bij bronnenonderzoek en het opstellen van goede onderzoeksvragen. Je kunt zelf aangeven waar je graag hulp bij wilt hebben: begeleiding op maat geeft de beste resultaten. En als je zelf nog niet echt weet waar de pijnpunten precies liggen, dan kan een van onze begeleiders in een persoonlijk gesprek kijken waar je de meeste begeleiding bij nodig hebt.
Onze begeleiders halen ook alle taalfoutjes eruit en zorgen dat je zinnen goed lopen. Vooral voor een scriptie rechten is dit erg belangrijk! Ook krijg je feedback op je juridische redeneringen: zijn deze overtuigend, gebruik je de juiste bronverwijzingen en de sterkste argumenten? Met hulp van onze juridische begeleiders heb je straks een ijzersterke scriptie rechten.
De structuur van een scriptie rechten is ontzettend belangrijk. In een studie rechten draait het namelijk voornamelijk om leren argumenteren: een bepaald standpunt zo overtuigend mogelijk naar voren brengen. De structuur van je scriptie en argumentatie speelt daarbij een belangrijke rol. Na een inleiding waarin je het probleem schetst, draag je in logische volgorde steeds meer argumenten en antwoorden op je deelvragen aan, zodat je uiteindelijk uitkomt bij een sterke conclusie.
Je kunt het volgende raamwerk hanteren voor het schrijven van je scriptie:
Begin met het schetsen van een juridisch probleem om zo tot je scriptieonderwerp rechten te komen. Bij voorkeur is dit een interessante juridische kwestie en/of een actueel onderwerp. Zorg ook dat je iets kiest wat je zelf interessant vindt! Er gaat flink wat tijd in je onderzoek zitten en als je een onderwerp hebt dat je aanspreekt, heb je vanzelf al een stuk meer motivatie.
Beschrijf de achtergrond en relevantie van het probleem/ onderwerp en bedenk vervolgens je centrale onderzoeksvraag. Besteed hier de nodige aandacht aan: je onderzoeksvraag is de basis van je scriptie.
Stel vervolgens eventuele deelvragen op. Dit zijn de vragen die samen leiden naar het antwoord op je centrale onderzoeksvraag.
Zoek relevante literatuur op om te bestuderen en verzamel de belangrijkste bronnen over je onderwerp (is de wetgeving, literatuur en rechtspraak voldoende geanalyseerd?)
Voer je onderzoek uit. Dit kan literatuuronderzoek zijn, eventueel in combinatie met interviews en/of enquêtes.
Zorg voor een goede (bijvoorbeeld rechtsvergelijkende, rechtshistorische) argumentatie door op de juiste plekken te verwijzen naar relevante bronnen.
Gebruik de Leidraad voor juridische auteurs (Deventer: Wolters Kluwer 2019) voor een correcte bronverwijzing.
Schrijf consequent, schrijf bijvoorbeeld overal hetzij ‘art.’, hetzij ‘artikel’. Beide zijn toegestaan, maar het is belangrijk om consequent te schrijven. Hanteer bij voorkeur de verkorte verwijzingen (zie de Leidraad voor juridische auteurs). Plaats bij voorkeur het wetsartikel (al dan niet tussen haakjes) in de hoofdtekst en niet in de voetnoten.
Rond af met een conclusie waarin je een antwoord op de onderzoeksvraag formuleert. Vergeet ook niet hierin je eigen standpunt in te nemen en te onderbouwen (immers wordt er bij de beoordeling vaak ook gekeken naar eigen inzicht en originaliteit).
Ben je op zoek naar een goed voorbeeld van een scriptie rechten?
Kijk ook eens verder rond op onze site: daar vind je nog meer algemene tips voor het schrijven van een goede scriptie.
Topscriptie heeft al vele studenten rechten begeleid bij het succesvol afronden van hun scriptie. Rechtenstudenten zijn dan ook erg enthousiast en tevreden met de begeleiding van Topscriptie.
Wil je gebruikmaken van onze scriptiehulp rechten?
Laat ons je helpen bij je studie of het afstuderen. Ontdek wat we voor je kunnen doen.
Bel of WhatsApp een scriptiebegeleider
Bel of WhatsApp een scriptiebegeleider
An intake meeting is always completely non-binding, we are happy to give you more personal information and tailored advice, so that you have a good idea in advance of what we can do for you.